EL LLIBRE DELS REGNES DEL MÓN

Fa molt i molt de temps, a Barcelona, una nena anomenada Núria, que tot just havia fet onze anys i el seu germà Albert que tenia dotze anys estaven finalitzant un llibre de fantasia titulat "ELS REGNES DEL MÓN ". Quan ja l’havien llegit es van disposar a tancar al llibre, una llum molt misteriosa els va traslladar dins del llibre. Quan eren ja dins del llibre, cap dels dos no sabia on eren, però van observar bé el terreny. Es van adonar que estaven en el paisatge del llibre "ELS REGNES DEL MÓN". Mentre miraven el paisatge, se’ls va aparèixer una fada que els va dir:

-Per sortir del llibre haureu d’ajuntar l’espasa del Regne del Bé i la del Regne del Mal. Com que l’espasa del Bé és més poderosa, farà canviar el Regne del Mal en Regne del Bé, així en aquest món només regnarà el Bé. Jo us entrego l’espasa del Bé però, la del Mal no la tinc i l’haureu de buscar.

Després d’aquestes paraules va desaparèixer deixant-los amb l’espasa del Bé a les seves mans. Els dos germans van reprendre cap al Regne del Mal. Després de caminar molt van començar a veure-ho tot negre, i en un cartell posava MAL. Anaven caminant per allà, amb molt de compte, uns estranys homes els van agafar i d’amagat els van dir que eren espies del Regne del Bé. Havien descobert on s’amagava l’espasa. La Núria tota estranyada va preguntar:
-Com és que no l’agafeu vosaltres?
-Perquè l’ha d’agafar una persona que no sigui d’aquest món.
-On està l’espasa? -va preguntar l’Albert.
-Està a la casa del gegant Burrossaire, és molt "burro" serà molt fàcil enganyar-lo.

Van anar a casa d’en Burrossaire i el van enganyar amb una humil enganyifa, consistia en preguntar-li al gegant si tenia oli. Mentre l’anava a buscar ells li agafarien l’espasa. Dit i fet, van enganyar en Burrossaire. Ara a les seves mans tenien les dues espases, immediatament, sense pensar-ho més van ajuntar les dues espases. De sobte el Regne del Mal va canviar, i en el cartell en lloc de MAL posava BÉ. Se’ls va aparèixer la fada i els va donar les gràcies i la clau per sortir.
Quan van tornar a casa seva, van agafar el llibre i el van endreçar. Però mai no oblidaran la magnífica aventura que van viure.

Laura A. i Cristina Iglesias - 5è B Primària - CEIP Les Alzines - Girona