10 + 8 GOSSOS

Una vegada en una gossera d’Itàlia, hi havia un home que es deia Benet, era l’amo d’una gossera. En aquella gossera hi havia deu gossos de totes races, des del més gran i ferotge, fins al més escanyolit i tranquil. A cada gàbia hi havia un gos.
Un bon matí, el gos més llest, que es deia Kishu, els va dir a tots:
- Estic tip d´estar aquí tancat!
I tots van respondre:
- Què vols dir amb això?
- Doncs que hem de sortir d’aquí abans que ens assassinin.
- Durant aquesta nit he fet un pla, el pla consisteix en...
I el Rintintin va dir: "Digues Kishu digues...."
- Doncs el pla és trencar aquesta fusta de la paret amb les nostres dents i sortir.
Molt bé! -van dir tots.
Sortirem aquesta tarda!
A les quatre de la tarda va sonar el rellotge del poble. Els gossos es van escapar. Varen anar al bosc, i es varen trobar amb vuit gossos més. En Kishu els va dir:
- Nosaltres ens hem perdut. I vosaltres?
- Nosaltres també.
- Podem anar junts?
Es varen separar en grups de tres en tres i varen anar al bosc a buscar menjar. En Kishu, en Rintintin i en Gros varen anar junts, varen trobar una nena i dos nens. Els nens es varen pensar que estaven abandonats i se’ls varen emportar. La nena es va quedar en Gros, un nen es va quedar en Rintintin i l’altre en Kishu. Els nens els van canviar el nom, els van posar Broco, Surman i Craix. No varen veure més als seus amics, i els seus amics van estar deu dies buscant-los i no els trobaven. Però van seguir buscant fins que els van trobar. També es van quedar amb ells i tots van viure molt feliços.
Carlota, Mariona M i Tina - 5è B Primària - CEIP Les Alzines - Girona