Hi havia una vegada un nen i no li agradava anar a l`escola. Cada dia quan la seva mare li deia que anés cap a l`escola, ell feia broma que hi anava però anava al parc. Un dia la directora del col·legi, va avisar la mare del nen i li va preguntar la raó per la qual el nen no anava a l`escola. El nen es dia Joan. La mare d`en Joan li va contestar a la directora del col.legi:
- En Joan sí que va a l`escola.
I la directora va dir:
- Doncs s`ha canviat d`escola perquè la seva senyoreta m`ha dit que no es presenta mai a la seva classe.
La mare d`en Joan es va quedar bocabadada. I va tornar a casa. Quan en Joan va arribar a casa la seva mare el va renyar molt i molt i el va castigar tres dies sense sortir de casa. Quan van passar tres dies en Joan i la seva mare van anar a l`escola. La mare d`en Joan el va acompanyar a la seva classe i li va explicar el que havia passat. Després en Joan es va haver de quedar al pati sense jugar amb ningú. De cop se li va acostar un nen i va dir que es deia Jan i en Jan va dir:
- Joan vols jugar a bàsquet?
En Joan va contestar:
- Com és que saps el meu nom?
En Jan va contestar:
Perquè el portes cosit a la bata. Vols jugar a bàsquet sí o no?
- Sí -va contestar en Joan.
Es van fer molt amics. Un dia en Jan va convidar en Joan a dormir a casa seva. Van jugar al wiper, al guaca mole... s´ho van passar pipa. L`endemà en Joan va tornar a casa seva i li va explicar a la seva mare tot el que havien fet ell i en Jan. La seva mare es va posar molt contenta i des d`aquell dia en Joan era feliç!!

Anna Cassany - 4t. A Primària - CEIP Les Alzines - Girona